KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Beogradski glumci lupili šamarčinu Dodiku

10.11.2019. - Nakon što su beogradski glumci lupili Dodiku šamarčinu, oglasio se ministar iz RS-a rekavši da Vojin Ćetković i Dejan Lutkić nikada više neće biti pozvani u RS

glumcinevesinjevelika

“Sa mnom je bio i ministar Petar Đokić i bili smo decidni da taj natpis mora da bude tu s obzirom na to da je riječ o državnom prazniku. Ako bude sklonjen natpis, bili smo spremni da odemo iz Nevesinja nakon polaganja vijenca na spomenik poginulim borcima”, istakao je Milunović

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović rekao je da glumci iz Beograda Vojin Ćetković i Dejan Lutkić više nikada neće biti pozvani da budu dio bilo kakvih aktivnosti koje se budu provodile, bar kad je to u nadležnosti Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Milunović je naglasio da su “bili zatečeni kada su javili da glumci neće da nastupe ukoliko se ne ukloni natpis da se obilježava Dan mitrovdanskih bitaka, gdje, takođe, stoji i grb Republike Srpske i da oni neće nastupiti sa svojim programom ukoliko to ne bude sklonjeno”.

- Sa mnom je bio i ministar Petar Đokić i bili smo decidni da taj natpis mora da bude tu s obzirom na to da je riječ o državnom prazniku. Ako bude sklonjen natpis, bili smo spremni da odemo iz Nevesinja nakon polaganja vijenca na spomenik poginulim borcima", istakao je Milunović za ATV.

On je naveo da nije dobio nikakvo objašnjenje šta je tačno glumcima smetalo, dodavši da je sa predstavnicima opštine Nevesinje dogovoreno obilježavanje Mitrovadanskih bitaka 1992-1994, ali su predstavnici opštine tražili da se obilježi i Dan opštine, kao i 800 godina autokefalnosti SPC.

Glas Srpske

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u