KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Benjamin Šabić trener KK Kaknja

20.06.2018. - Banjamin Šabić je prethodne dvije sezone bio prvi asistent Josipa Pandže i po mišljenju ljudi sa kojima smo razmijenili ovu vijest ali i Upravnog odbora Kluba, izbor popularnog Benje za trenera broj jedan u KK Kakanj - pravi je potez

benjovelikaDvadesetjednogodišnji Benjamin Šabić dobio apsolutnu podršku Upravnog odbora

Upravni odbor Košarkaškog kluba Kakanj, donio je odluku kojom se Benjamin Šabić (21), dosadašnji igrač, trener omladinskih seklekcija i pomoćnik Josipa Pandže imenuje za prvog čovjeka struke u kakanjskom košarkaškom klubu.Ovaj prijedlog je prihvaćen, jednoglasno, od svih 13 članova Upravnog odbora. Prethodno je radna grupa u sastavu Nedžad Rožajac, Samir Lušija i Dženan Hadžić obavila razgovor sa Šabićem. Odmah nakon imenovanja, o prihvatanju ove dužnosti Banjamin Šabić nam je rekao:

- Nije jednostavno poslije rezultata koje je kao trener postigao Josip Pandža prihvatiti ulogu trenera u Klubu. Međutim ovo je moj klub. Tu sam od 2006. godine. Igrao sam u mlađim selekcijama, a od 2012. godine sam nastupao za seniore i to tada kod trenera, a danas kod dragog i iskrenog prijatelja Josipa Pandže. Dvije godine sam bio i njegov pomoćnik. Ipak u meni je uvijek veliki interes pobuđivao trenerski rad tako da sam iz vremena igračkih dana analizirao Josipove treninge, bio fasciniran njegovim radom, istraživao, crtao, učio. Sada sam dobio priliku da radim posao koji volim i znam da bez velikog truda, zalaganja i rada nema rezultata. Treba imati i sreće, ali je rad puno bitniji tako da ću se posvetiti poslu.

Dogovoreno je da novi trener Kaknja u naredna tri dana Upravnom odboru predloži konkretan plan kada je rije o kadrovima u stručnom timu i igračkom rosteru. U tomn smislu biće obavljeni razgovori sa svim igračima koji trenutno imaju ugovor.

- Prvi korak bit ce kontakt sa igracima koji su pod ugovorom i ovim "domacćim" kojima su istekli ugovori. Također biti će i razgovora sa potencijalnim članovima stručnog štaba. Konkretan plan priprema biće urađen pred sami početak okupljanje koje je planirano za polovinu augusta, kaže Šabić.

Potpredsjednik Kluba i glavni operativac u Klubu, Samir Lušija nam je rekao da novi trener ima apsolutnu podršku rukovodstva i da su u kombinaciji, ali samo kao potencijalni kandidati bili mnogi treneri, pa ističe imena: Enes Numanović, Igor Bošnjak, Slobodan Kecman, Muhamed Pašalić, Boris Džidić, Senad Numanović, Emir Halimić, međutim u jednom terenutku tročlana komisija Upravnog odbora je prelomila i odlučila da to bude domaći kadar i odluka je pala na Benjamina Šabića.

sabapandzaBenjamin Šabić i Josip Pandža, bili su dvije godine trenerski tandem u KK Kakanj

Zanimalo nas je i šta o svom nasljedniku u Kaknju misli Josip Pandža:

- Iskreno drago mi je da je Benjamin moj nasljednik.Mislim da je dovoljno posvećen košarci. Posjeduje trenerski osjećaj i inteligenciju. Mislim da je toliko ambiciozan i da toliko voli taj posao da njegov izbor i rad može ispasti ozbiljna priča. Hrabar je potez izabrati domaćeg mladog trenera.Važno je da iza njega svi stanu. Njemu treba podrška. Podrška svih klupskih segmenata i uprave i navijača. Mislim da će se znati nametnuti igračima bez obzira što će biti od većine njih mlađi. Ima kvalitete i nadam se da će u potpunosti opravdati povjerenje.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u