KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Benjamin Šabić-Ovo je pobjeda za našu sjajnu publiku

11.11.2018. - Nakon sjajne košarkaške predstave i pobjede ekipe Kaknja nad favorizovanim Sparsima u taboru Kakanjaca su imali razloga za slavlje.

Benjamin Sabic

Košarkaši Kaknja nadigali su favorizovane Sparse u okviru četvrtog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine na domaćem terenu rezultatom 83:78.Mladi Benjamin Šabić ''nadmudrio'' je mnogo iskusnijeg kolegu Marka Trbića nanijevši njegovoj ekipi prvi poraz u novoj sezoni košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

-Dobro smo otvorili meč i kontrolisali cijeli susret. Znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost. Držali smo kontinuitet koncentracije i timske igre kroz cijelu utakmicu i to je rezultiralo pobjedom na kraju. Jako nam je žao zbog poraza i loših partija u Bratuncu i Mrkonjić Gradu. Hvala mnogo našoj publici koja nas je nosila cijelih 40 minuta u ovom meču, ovo je pobjeda za njih, rekao je mladi trener Kaknja Benjamin Šabić u izjavi za naš portal, a dok smo uzimali izjavu od trenera Šabića iskusni košarkaš Kaknja Željko Palavra je dobacio ''ko je rekao da nemamo novog Pandžu'', na što je trener Kaknja dodao:

-Još uvijek je početak sezone i prerano je davati neke analize. Sigurno je da vam laska kada vas neko poredi sa tako velikim čovjekom i trenerom kakav je Josip Pandža. Kroz četiri godine koliko sam bio sa Josipom naučio sam mnogo, a on se uvijek trudio da svoje znanje i pozitivnu enegriju prenese na sve nas. Mnogo mu hvala na tome. Želim mu puno sreće sa novom ekipom u ovoj sezoni.

Kakanjce već za tri dana očekuje novi susret pred domaćom publikom, a ekipa Benjamina Šabića će ugostiti Gradinu iz Srebrenika na domaćem terenu u srijedu 14. novembra 2018. godine u 18 sati.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u