KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Bašović se zahvalio kakanjskoj publici na podršci

07.04.2019. - Trener sarajevske Bosne se nakon susreta zahvalio kakanjskoj publici na aplauzima i porukama podrške da se što prije vrate u vrh bh košarke, dok se Benjamin Šabić zahvalio igračima, saradnicima u stručnom štabu, Upravi i publici na saradnji i još jednoj uspješnoj sezoni.

Sabahudin Basovic

Sarajevska Bosna upisala je novi poraz u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine. U petom kolu lige za opstanak Bosna je poražena u Kaknju rezultatom 92:70. Pobjedom u ovom meču ekipa Kaknja je i matematički obezbjedila opstanak u elitnom košarkaškom takmičenju.

Iako je već odavno jasno da će Bosna, ponos bh košarke sezonu okončati na posljednjoj poziciji u taboru sarajevskog tima smogli su snage i uprkos brojnim problemima koje imaju odlučili da završe sezonu, a ne istupe iz lige kako je to uradila Gradina. Prilikom najave ove utakmice i izlaska gostujućih igrača na parket kakanjska publika je ogromnim aplauzom nagradila ''golobrade'' igrače Bosne uz želju da se što prije vrate u vrh bh košarke. Nakon susreta trener Bosne Sabahudin Bašović se odlučio zahvaliti kakanjskoj publici na aplauzu i porukama podrške.

-Čestitam kakanjskoj publici na sjajnoj gesti, na aplauzu i podršci koju nam pružaju u ovim teškim momentima. U ovom momentu ovo je sve što mi možemo da pokažemo sa ovom mladom ekipom. Mi bukvalno sastavljamo ekipu od juniora, kadeta i pionira. U ovoj žestokoj borbi za opstanak mi ne možemo postići ništa više i ovo je naša realnost. Jedino što možemo da ponudimo bh javnosti je da ostanemo u ovom takmičenju do kraja i odigramo sve utakmice, rekao je trener Bašović, a potom dodao:

-Svi mi koji smo ostali u timu smo prepuni emocija, ali i gorčine. Teško je reći šta će biti u budućnosti. To je pitanje za neke druge ljude koji upravljaju Kantonom, državom uopće. Pitanje je šta će biti sa sportom, a ne samo sa košarkom. Bosna je brend o kojem će drugi donijeti odluku. Situacija je jako teška i ja mogu biti samo subjektivan je teško je reći šta će biti u budućnosti.

benjostudent

Trener Kaknja je priliku za igru pružio svim igračima, a mladi igrači Kaknja su opravdali očekivanja trenera Šabića, ali i kakanjske publike.

-Pružio sam priliku za igru mladim igračima. Cijelu sezonu su sa nama, naporno su trenirali i zaslužili su da igraju. Ova pobjeda nas je i matematički ostavila u ligi. U Bratunac putujemo rasterećeno, što ne znači da nismo motivisani. Idemo da se nadigravamo i da do kraja sezonu odigramo profesionalno. Sezona još uvijek nije gotova, ali ovo je naša posljednja domaća utakmica i iskoristio bih priliku da se zahvalim publici na podršci, igračima na dobroj sezoni, treniranju i zalaganju, Upravi Kluba na podršci i svojim saradnicima Mirnesu Ganiću i Mirzi Demiru, rekao je trener Kaknja Benjamin Šabić nakon susreta.

Ovo je za ekipu Bosne bio 24 poraz u sezoni, a u posljednjem ovosezonskom meču Bosna će igrati sa ekipom Studenta. Na drugoj strani ovo je ekipi Kaknja bio dvanaesti trijumf u sezoni i na dobrom su putu da sezonu okončaju na sedmoj poziciji. U posljednjem kolu Kakanj će na gostovanju u Bratunac.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u