KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Basket turnir-Pobjednik Modus Project

04.08.2016. - Košarkaši Modus Projecta su u finalu savladali ekipu Snaga Centra iz Zenice. U pobjedničkom timu su igrali: Aldin Muflizović, Dženan Hadžić, Ermin Dedić i Nedžad Čaluk

Osamnaest ekipa uzelo je učešće na Basket turniru Kaknjskih dana. U takmičenju po grupama odigrane su 32 utaknmice.

Pobjednik grupa Grupa A je Euro Copy Zenica, a još su u ovoj skupini nastupili: Loft Bar, Mlade nade Kakanj i Orvis.
Pobjednik grupe B je Snaga Centra Zenica, a u ovoj fazi takmičenja bili su bolji od ekipa: Malinari, XXX Sarajevo, Đovani Džins.
Pobjednik gupe C je Modus Project, a bez plasmana u završnicu ostali su:: Sinkr Zenica, Ognjen Blagić Geno Kakanj, Inox Šabić Kakanj, Veteran Kakanj.
Pobjednik grupe D je ekipa Olimp Kakanj, a na pozicijama ispod brojke jedan, ostavili su ekipe: Čaršija,Indijanci Kakanj, Momci s poligona Kakanj, Bracika Kakanj.

Pobjednik grupe A i grupe B igrali su prvo polufinale. Uspješnija, bila je ekipa Snaga Centra iz Zenice.
Pobjednik grupe C i D igrali su drugo polufinale, a pobjedila je ekipa Modus Project.

U borbi za treće mjesto sastali su se Euro Copy i Olimp. Rezultatom 10:8, treće mjesto na turniru pripalo je ekipi Euro Copy.

U finalu su igrali Modus Project i Snaga Centra Zenica. Petnaestak sekundi prije kraja, Dedić je za ekipu Modus Projecta ubacio dva poena kod rezultata 13:12. Na taj način pobjednici turnira su stigli do 15 poena, što je značilo i pobjedu za osvajanje turnira.

Nagrade pobjednicima, kao i ekipama na drugom i trećem mjestu uručio je predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj Mevludin Delibašić.
Turnir je počeo u 15,00 sati, a završio u 23,30 sati.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u