KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Asfaltiranje Ulice Tristojedanaeste brigade

06.09.2018. - Prema najavama počeli su radovi asfaltiranja u Ulici 311 lake brigade, što predstavlja završnu fazu ugovora koji je potpisan u julu ove godineKakao je i najavljeno, danas su počeli dvodnevni radovi na polaganju završnog, habajućeg, asfaltnog sloja u ulici 311. Lahke brigade. Riječ je o dionici dugoj oko 600 metara, od kružnog toka kod benzinske pumpe, do nadvožnjaka, koji se nalazi ispred naplatnih kućoca na izlazu/ulazu autoputa A1. Vrijednost radova je je 286.000 KM, a prije nanošenja kolovoznog asfaltnog sloja sanirana su mrežasta oštećenja, pokotine i udubljenja, izvršena zamjena ivičnjaka, uređen sistema odvodnje oborinskih voda i slivnih rešetki.

Izvođač radova, Trgošped d.o.o. Kakanj, angažovao je značajan broj radnika i mehanizacije kako bi se ugovoreni poslovi opdradili kvalitetno i kako bi saobraćaj iz alternativnih pravaca u skladu sa planiranim rokom bio preusmjeren na potpuno rekonstriranu novu dionicu. Podsjećamo radovi za nanošenje habajućegsloja asfalta je su pšlanirani danas i sutra u periodu od 06:00 do 18:00 sati.

Ugovor o obnovi i sanaciji asfaltnog kolovoza na dijelu regionalnog puta R445 od naplatnih kućica na autoputu A1 do kružne raskrsnice na ulazu u Kakanj potpisali su, 10. jula ove godine direktor Kantonalne direkcije za ceste ZDK Refik Zeković i direktor preduzeća “Trgošped” Kakanj Iso Zaimović.

potpisregionalaSa potpisa ugovora

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer ZDK Miralem Galijašević, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Fahrudin Brkić te načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, jer se radilo o zajedničkoj investiciji. Tom prilikom o značaju ovog posla, općinski načelnik Nermin Mandra je rekao: “Projekt jako mnogo znači za Kakanj s obzirom da je u toku rekonstrukcija ulice Alije Izetbegovića, glavne saobraćajnice kroz grad, tako da će rekonstrukcija dionice od naplatnih kućica do kružnog toka zaokružiti jednu cjelinu, uljepšati sliku Kaknja i unaprijediti funkcionalnosti saobraćaja”.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u