KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Asfaltirana dva sportska poligona na Bočici

02.11.2016. - Općina Kakanj je ovih dana realizirala radove na asfaltiranju dva sportska poligona u dvorištu Planinarskog doma “Bočica”, jednog za odbojku i rukomet, a drugog za basket

bocica_asfalt

Zahvaljujući vrijednom radu, entuzijazmu i zalaganju članova Planinarskog društva “Bobovac” Kakanj, Planinarski dom “Bočica” sa okolnim ambijentom postao je reprezentativna planinarska lokacija. Ovdje se svakodnevno odvijaju važni događaji za kakanjsku lokalnu zajednicu, a sve češće sudionici ovih događaja su ljudi koji u Kakanj i BiH dolaze iz drugih mjesta i zemalja.

Sa željom da ovakav trend dobije dodatni zamajac, Općina Kakanj nastoji da bude podrška Planinarskom društvu “Bobovac”, te da pomogne u nastojanjima da se infrastruktura Planinarskog doma “Bočica” kontinuirano unapređuje.U skladu sa takvim opredjeljenjem, Općina Kakanj je ovih dana realizirala radove na asfaltiranju dva sportska poligona u dvorištu Planinarskog doma “Bočica”, jednog za odbojku i rukomet, a drugog za basket. Vrijednost radova je 18.178,69 KM.

Dom se nalazi na 920 metara nadmorske visine. Od Kaknja je udaljen 10 kilometara.
U dvokrevetnim, četverokrevetnim i višekrevetnim sobama smješteno je ukupno 46 ležaja. Dnevni boravak i trpezarija sa kuhinjom raspolažu sa 60 mjesta i potrebnim kuhinjskim inventarom za vlastitu pripremu hrane.

Za sve posjetioce i ljubitelje prirode Planinarski dom “Bočica” je otvoren tokom cijele godine, a za veće grupe potrebna je najava rezervacije tri do četiri dana ranije.

KakanjLive/Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u