KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

ARSLANAGIĆ-Bez publike ne bi smo pobjedili Široki

26.10.2019. - Razgovarali smo sa najefikasnijim igračem utakmice Kakanj-Široki, Adnanom Arslanagićem

arslanagicsirokiAdnan Arslanagić

Poslije nesretnog poraza u Mostaru, prošlo kolo, i večerašnje pobjede nad Širokim, pitali smo Adnana Arslanagića, kako to ova ekipa postiže. Kako uspjeva sa tako renomiranim protivnicima konstantno biti u egalu ili pobjediti?

- Mi smo u ovu utakmicu ušli kao autsajderi.Široki je ovdje bio favorit.Ono što nas krasi je borbenost i energija najmlađe ekipe u ligi sa odličnom igrom i odličnim trenerom.Smatram da ovo što se desilo ovdje i prošlo kolo u Mostaru nije slučajnost. To je rezultat naše dobre pripreme i motivacije.Sve što je trener od nas tražio mi smo ispoštovali. Ovo nije slučajno, naprotiv dobro je poslije onako nesretnog poraza u Mostaru.

UI trenutku kada je Široki na samom kraju utakmice smanjio na dva razlike, Filipovioć je upravo Arslanagiću ukrao loptu i poentirao za 81:79. Šta ste pomislili kada Vam je Filipović ukrao loptu 20 sekundi prije kraja?

- Moram priznati da mi je došao mini flesh beck utakmice u Mostaru, koju smo izgubili u zadnjoj sekundi. Pokušao sam da ostanem potpuno miran i da na posljednjem tajmautu sve posložimo i mirno privedemo utakmicu kraju.

Koliko je publika doprinjela ovoj pobjedi?

- Svaka čast publici. Ovo su najbolji navijači na Planeti. Nema riječi hvale kojima se može izmjeriti njihov doprinos našoj igri. Bez njih ova pobjeda ne bi bila moguća.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u