KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Amar Amitović potpisao za Krivaju

01.08.2019. - Jedan od najmlađih i najboljih rukometaša Kaknja i juniorski reprezentativac Sjedinjenih američkih država potpisao je jednogodišnji ugovor sa RK Krivaja iz Zavidovića

Amaramitovic
Amar Amitović napustio je redove Kaknja i postao novi član Krivaje, koja ove sezone zbog lošijeg međusobnog skora s tuzlanskom Slobodom nije izborila premijerligaški status. Iako je imao unosnije ponude od francuskog prvoligaša Montpeljea, zatim nekoliko bh.premijerligaša, Amitović se odlučio za zavidovićkog prvoigaša, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

-Pored slavnog francuskog prvoligaša Montpeljea i slovenačke ekipe Celja, koji su me zvali na probu, te ponuda Drine iz Zvornika, Slavije i sarajevske Bosne, odlučio sam se za Krivaju jer mislim da je to idelana sredina za mene u kojoj ću moći napredovati i steći potpunu afirmaciju. Radi se o klubu s velikom tradicijom i izvanrednim navijačima,a ambicije se poklapaju s mojima i to je presudilo u mojoj odluci da karijeru nastavim u Zavidovićima, izjavio je za naš portal sedmanaestogoidišnji Amar Amitović, koji slovi kao jedan od najperpektivniji rukometaša u Bosni i Hercegovini.

Amar Amativić je sa nepunih 16 godina debitirao u prvom timu Kaknja koji se tada takmičio u Premijer ligi BiH i već tad je najavio svoj raskošni talenat.Amar igra na poziciji lijevog beka i ima preko 15 nastupa u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji SAD-a,gdje je rođen 2002 godine i ima američko državljanstvo.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u