KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Aldin Muflizović-Vogošću ne smijemo podcijeniti

22.01.2018. - U okviru 15.kola prvenstva Bosne i Hercegovine u srijedu 24.januara 2018. košarkaši Kaknja dočekuju ekipu Vogošće i sve osim pobjede Pandžinih izabranika predstavljalo bi veliko iznenađenje, mada ne treba zanemariti činjenicu da je ekipa Vogošće pokazala znatno više u nastavku u odnosu na blijeda izdanja u prvom dijelu prvenstva

osmokakanjzrinjski
Nakon sjajnih igara i pobjeda protiv sarajevskih ligaša u prvenstvu ( Bosna Royal(88:82) i Kupu (Sparsi (76:72), košarkaši Kaknja s mnogo optimizma dočekuju ekipu Vogošće. Ako je suditi po položaju na prvenstvenoj ljestvici, gosti su autsajderi u ovom meču i sve osim pobjede Pandžinih izabranika doista bi bilo veliko iznenađenje.Igrači Kaknja su izraziti favoriti, ali oprez nije na odmet jer su

Josip_PandzaVogošćani u pauzi prvenstva redizejnirali momčad i u posljednja dva nastupa prijatno iznenadili i dokazali da imaju mnogo kvalitetniji tim nego što tabela pokazuje.
Toga je svjestan i trener košarkaša Kaknja Josip Pandža koji biranim riječima govori o ekipi Vogošće i njenom vođi, američkom razigravača Warneru.
-Vogošća je odradila odličan posao u zimskom prelaznom roku. Sada izgledaju puno ozbiljnije i opasnije nego u prvom dijelu. Kvalitet njihove igre je podignut najviše zahvaljujući dolasku američkog razigravača Warnera koji pruža odlične partije. Opasan je i kao skorer, ali i kao razigravač i pod njegovom organizacijom igra Vogošće izgleda doista respektabilno. Poraz u zadnjim sekundama u Tuzli od Slobode i subotnja pobjeda nad Širokim pokazuje da se radi o ozbiljnoj ekipi i na nama je da maksimalno fokusirano i napaljeno uđemo u ovu utakmicu. Ne treba posebno naglašavati koliko nam u ovom susretu treba pobjeda da bi što mirnije ušli u nastavak prvenstva i sve ćemo učiniti, u sportskom smislu rečeno, da do nje i dođemo, istakao je trener Kaknja Josip Pandža.

mufleprozivkaKapiten Aldin Muflizović, koji je u posljednja dva nastupa bio među najučinkovitijim igrača Kaknja, smatra da je ova utakmica ključna za njegovu ekipu i da će dati sve od sebe da dođu do nove pobjede.
-Ekipa Vogošće u prvom dijelu sezone nije pokazala određeni kvalitet što jasno pokazuje i njihov položaj na tabeli. Na polusezoni su izvršii rekonstrukciju tima i u nastavku sezone izgledaju dosta svježije i kvalitetnije. Stvorili su respektabilan tim a to pokazuju igre i rezultati u dvobojima protiv Slobode u Tuzli gdje su bili na jednu loptu do pobjede.U subotu su na svom terenu pobijedili izuzetno kvalitetnu ekipu Širokog i to nam jasno pokazuje da su uistinu respektabilan tim i da ih ne smijemo podcijeniti nijednog momenta.Maksimalnim požrtvovanjem i bez opuštanja, s dosta motivacije i uz pomoć naše vjerne publike, možemo ostvariti pobjedu. Vjerujem da će bodovi ostati u Kaknju jer smo svjesni da nam je ova utakmica ključna za nastavak sezone, smatra kapiten Aldin Muflizović, koji pored poslovične borbenosti i energičnosti u posljednje vrijeme ispoljava sve bolju realizaciju i postaje važna karika u Pandžinom udarnom sastavu, čija je forma u uzlaznoj putanji i na najboljem putu da ostvari planirani cilj.

Utakmica Kakanj-Vogošća igra se u srijedu 24.januara 2018.godine sa početkom u 18 sati i 30 minuta.
Službena lica

Delegat/komesar Dragan Ćazić (Banja Luka). Šef sudijske posade: Milan Adamović (Banja Luka). Sudija 1. Miljan Šobot (Banja Luka). Sudija 2.Dejan Brestovac (Doboj)

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u