KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Akcija nabavljanja stolica za Tranfuzijski centar

29.03.2016. - Terenske akcije dobrovoljnog darivanja krvi odvijaju se sa neuslovnih kreveta ili ležaljki različitog tipa. Kako bi to promijenili i darivanje krvi učinili lakšim te u skladu sa zdravstvenim normama Sekcija dobrovoljnih darivatelja krvi Termoelektrane Kakanj pokrenula je akciju prikupljanja donacija za nabavku tri transportne sklopive stolice za kantonalni Tranfuzijski centar

trnsfstolicaFoto:Ilustracija. Transportne sklopive  stolice za transfuziologiju u sali za sport

Sekcija dobrovoljnih darivatelja krvi Termoelektrane "Kakanj", prema ocjenama zdravstvenih ustanova, organizacija Crvenog krsta/križa širom BiH, te mnogih sekcija darivatelja krvi po organizaciji, inovativnosti i aktivitetu jedna je od vodećih ako ne i lider među bh. sekcijama dobrovoljnih darivatelja krvi. Zato iz ove sekcije i polazi ovo pismo namjere-inicjative za nabavku transportnih sklopivih stolica za Transfuzijski centar. Uvidjevši da se na terenu krv daruje sa neuslovnih kreveta ili ležaljki različitog tipa i namjene, u ovoj Sekciji su odlučili povesti ovu akciju i nabaviti stolice isključivo namjenjene u transfuziologiji.

Sekcija javno poziva sve organizacije i građane da se u granicama vlastitih mogućnosti odazovu ovoj akciji kako bi se za potrebe Transfuzijskog centra kantonalne bolnice u Zenici zajedničkim snagama obezbjedile 3 (tri) transportne sklopive stolice i tako pomoglo ne samo ovom Centru, već svim dobrovoljnim darivateljima krvi i općinskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje sarađuju sa kantonalnim Centrom za transfuziologiju, a nemaju namjenske, funkcionalne i praktične stolice.

Stolice bi koristio Centar prilikom terenskog rada i tako u Vašu pomoć donatorskih priloga obezbjedio uvjete za stručno i u skladu sa zdravstvenim normama sigurno darivanje krvi.

Stolica je proizvod koji se uvozi, a posredstvom apoteka dobili smo i ponudu. Cijena jedne stolice je 1.720,00 KM. Cijena tri (3) stolice, što je minimalno za rad na terenu, je 5.260,00. Za očuvanje kvaliteta i svježine krvi na terenu najbolje je raditi sa pet (5) stolica, ali mi bi smo bili prezadovoljni kada bi ovom akcijom uspjeli obezbjediti sredstva za tri (3) stolice. Nadamo se da ćete podržati ovu jedinstvenu i korisnu akciju.

Dobrovoljni prilozi se mogu uplaćivati na račun Sekcije dobrovoljnih darivatelja krvi Termoelektrane "Kakanj", broj 134-010-0000000120-506111-20, poziv na broj 0368835, kod IKB Zenica, ekspozitura Kakanj.

Kontakt, broj telefona za sve informacije: 061/290-328.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u