KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Akademija povodom Dana nezavisnosti

01.03.2016. - U velikoj sali Doma kultuire održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH


U čast domovine Bosne i Hercegovine, večeras je u Domu kulture u velikojn sali popunjenoj do posljednjeg mjesta, održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH.

Prisutnima su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U svom obraćanju prisutnima u sali Doma kulture načelnik Nermin Mandra se osvrnuo na suštinu Bosne i period kada je pokušano da se ona uništi narušavanjem teritorijalnog integriteta i političkog subjektiviteta, a završio je riječima:

- Suština naše domovine treba biti svima nama, slobodoljubivim i slobodno mislećim građanima, motivacija da se istrajno zalažemo da svi u BiH slobodno uživaju svoja prava u pogledu svog nacionalnog, vjerskog i građanskog identiteta, da se svi vrate na svoja ognjišta, da se uništi svaki oblik diskriminacije, da jača ekonomija i da tako naša domovina izrasta u savremeno i moderno uređenu evropsku državu koja je po svom karakteru Evropa i Svijet u malom.
Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i svim patrotski opredijeljenim građanima BiH, upućujem čestitku povodom 1.marta-Dana nezavisnosti naše domovine”, rekao je načelnik Mandra.

U kulturno umjetničkom programu večerašnje akademije nastupili su: Orkestar Osnovne škole Hamdija Kreševljaković (Himna BiH i Dunavski valovi), Hork KUD-a Fadil Dogdibegović - Dikan (Pjesma slobodi), Alter Val i Ajna Balešić (Za bolje sutra), djeca iz obdaništa “Mladost”, Mirza Mušija (Poezija), Alter Val (Rok balada - Snijeg pade na behar na voće).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u