KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Aganović očekuje majstoricu

06.04.2017. - U petak se igra druga polufinalna utakmica Play off-a Premijer lige odbojkaša, u kojem će igrači Kaknja pokušati anulirati prednost Radnika i izboriti majstoricu

almirtreneriigrac

U prvoj utakmici u Bijeljini igrači Radnika su slavili sa 3:0 i imaju veliku prednost. Međutim, u redovima Kaknja vlada pozitivno ozračje i velika želja za revanšom i pobjedom koja im daje velike šanse da se u eventuanoj majstorici izbore finale.

Igrači i trener Aganović vjeruju da mogu prebroditi ovu tešku prepreku i u trećem odlučujućem meču izboriti finale, što im je i bio cilj u ovogodišnjoj sezoni.

Almir Aganović, igrač i trener ekipe Kaknja očekuje tešku i neizvjestanu utakmicu,ali i mnogo bolje izdanje svog tima u odnosu na prvu utakmicu u Bijeljini.

-Bit će izuzetno teško. Radnik je iskusna ekipa, kvalitetno popunjena na svim pozicijama i moramo dati maksimum ukoliko želimo da ih eliminišemo i dođemo do željenog cilja. Respektiram protivnika, ali mi u revanšu nemamo izbora, idemo na pobjedu i majstoricu. Moji igrači su spremni na sva iskušenja, očekujem i maksimalnu podršku navijača, što će uz potrebnu dozu sreće biti dovoljno da anuliramo prednost Radnika i u trećoj utakmici riješimo pitanje putnika u finale, istakao je trener i igrač Kaknja Almir Aganović.

arminfejzovickreatorigreArmin Fejzocvić, kreator igre kakanjskih odbojkaša

Tehničar Armin Fejzović, od čije igre u mnogome zavisi učinak kompletne momčadi,a posebno korektora Murisa Krivokape i primača-pucača Aganovića i Tadića, vjeruje da će odluka pasti u trećem meču.

-Ja sam veliki optimista. Svaka čast Radniku,imaju dobru ekipu, ali imamo rješenje da zaustavimo njihove napade i nametnemo svoju prepoznatljivu igru. Dat ćemo sve od sebe da izborimo majstoricu i dokažemo da smo bolji. Naravno, trebat će nam i malo više sportske sreće, kao i podrška naših vjernih navijača, izjavio je uoči meča sezone jedan od aduta trenera Aganovića, tehničar Armin Fejzović, koji se dokazao kao pravi nasljednik bliskog rođaka,dugogodišnjeg reprezentativnog dizača Ermina Lepića.

Druga utakmica polufinalna Play offa između Kaknja i Radnika igra se u petak 7.aprila u dvorani KSC sa početkom u 18,00 sati, a eventualna majstorica na rasporedu je sljedeći dan u subotu 8. aprila, također u Kaknju.

Utakmicu će suditi Nikola Kozić iz Ljubinja i Zdravko Jakiša iz Čapljine, dok će dužnost delegata obaviti Radovan Vračević iz Dervente.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u