KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Aganović novi trener kadetske reprezentacije

22.05.2018. - Trener odbojkaškog kluba ''Kakanj 78'' imenovan je za selektora muške kadetske odbojkaške reprezenzacije Bosne i Hercegovine.

Aganović Almir

Bivši odbojkaši reprezentativac Bosne i Hercegovine i odbojkaš Kaknja, Almir Aganović imenovan je za selektora kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon što su kadeti odbojkaškog kluba ''Kakanj 78'' osvojili titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine, a juniori osvojili odbojkaški turnir ''Prijateljski sportski susreti'' koji je igran povodom dana Općine Kalesija, još jedna sjajna vijest obradovala je sve ljubitelje odbojke u Kaknju. Bivši igrač Kaknja i reprezentativac BiH, a trenutno trener OK ''Kakanj 78'' Almir Aganović imenovan je za selektora kadetske reprezentacije BiH.

-Imenovanje za selektora za mene predstavlja veliku čast i naravno veliki je to izazov za mene. Itekako imamo potencijala koji moramo iskorititi, ali prije svega pokazati našoj djeci da neko vodi računa o njima i o njihovoj budućnosti. Bitno je da djeca znaju da nisu prepušteni sami sebi i da ne treba da odlaze u druge odbojkaške Federacije, rekao je kratko novi selektor kadeta BiH Almir Aganović, a potom dodao:

-Pokušat ću da organizujemo što više okupljanja kako bi imali što više zajedničkog rada što je preduslov za dobar rezultat.

Kadete BiH početkom avgusta očekuje Balkansko prvenstvo, a Aganović je u razgovoru za naš portal rekao kako je već počeo razmišljati o planu priprema za ovo takmičenje.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u