KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Aganović - Neće biti majstorice

07.04.2016. - U petak 8.aprila/travnja, odbojkaši Kaknja 78 igraju drugu utakmicu polufinala za prvaka BiH protiv Gradine Herceg iz Srebrenika i pobjedom osiguravaju plasman u finale

odbojka_mreza

Nakon trijumfa u Srebreniku (3:0)u prvoj polufinalnoj utakmici, odbojkaši Kaknja 72. revanš očekuju s puno optimizma i željom da drugom pobjedom osiguraju plasman u finale.
Trener i igrač Almir Aganović smatra da njegova ekipa ima snage i kvaliteta da potvrdi uspjeh iz Srebrenika i da neće biti majstorice.

-Poslije “brejka” u prvom meču u ekipi vlada optimizam i naša pobjeda neće doći u pitanje. Protivnika maksimalno respektiramo, ima iskusna ekipu i nije slučajno stigla do polufinala. Sigurno naće biti lako ali mi u utakmicu ulazimo sa ambicijama da ostvarimo pobjedu i izborimo finale Play offa, čime bi ostvarili zacrtani cilj uoči početka sezone. . Imamo motiva , igrači su svjesni važnosti meča i ja vjerujem da će dati sve od sebe da polufinale završimo u dvije utakmice i da neće biti majstorije, kaže igrač i trener Kaknja Almir Aganović, koji sa Markom Tadićem predstavlja udarnu snagu svog tima.

Utakmica Kakanj-Gradina Herceg igra se u petak 8.aprila/travnja u Sportskoj dvorani KSC sa početkom u 19 sati.
Sudački par sačinjavaju Adnan Abadžija iz Ilijaša i Darko Krunić iz Ljubinja, dok je delegat utakmice Faruk Softić iz Breze.

U drugoj polufinalnoj utakmici igraju Mladost i Radnik iz Bijeljine.

Plasman u finale izboriće ekipa koja prva dođe do dvije pobjede, a eventualno treća odlučujuća utakmica na rasporedu je u subotu u 16 sati.

S obzirom da su Mladost i Kakanj 78 kao gosti slavili u prvim utakmicama , već sad se može reći da će se reprizirati finale iz Kupa BiH u kojem su, kao što je poznato igrali Kakanj i Mladost, koja je pobjedom 3:0 odbranila naslov pobjednika Kupa.

M.Komšo/KakanjLive.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u