KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

AG Klub i Team 10 pobjednici streetball kupa 2017

02.08.2017. - Održan je stretball basket kup u okviru manifestacije Kakanjski dani 2017. Učestvovale ekipe iz Kaknja, Visokog, Viteza, Zenice i Živinica. Pobjednici su ekipe AG kluba i Team 10.

U okviru kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani 2017 jučer je održan i turnir ''Streetball Cup Kakanjski dani 2017''. Turnir je bio podijeljen u dvije starosne kategorije, do 18 godina i starije. U kategoriji do 18 godina na turnir se prijavilo devet ekipa, dok je u starijoj grupi bilo jedanaest ekipa.

Dok su dječaci svoj turnir igrali u ranim jutarnjim satima, starija grupa je igrala u malo eksterminijim uslovima, budući da je živa na termometru pokazivala preko 35 stepeni Celzija u vrijeme kada je turnir otvoren (15 sati).

Irfan Hasagić

-Turnir je ove godine mnogo dobio kako na kvalteti tako i na ozbiljnosti. Mnogo je kvalitetnih ekipa sa profesionalcima, a i nagrade su primamljive tako da je razumljiv interes svih tih momaka, rekao je u izjavi za KakanjLive profesor Irfan Hasagić u ime organizatora turnira.

Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe, nakon čega su dvije prvoplasirane izborile plasman u četvrtfinale.

Grupa A: Momci s poligona (Kakanj), Utihnule Zvijezde (Vitez), Profa i Malinari (Zenica)

Grupa B: Grad Zenica (Zenica), Bubamare Herbalife (Kakanj), Aluplastik (Živinice)

Grupa C: Inox Šabić (Kakanj), Vatrogasno (Kakanj), AG Klub (Kakanj)

Grupa D: Euro Copy (Zenica), Madd Boys (Kakanj)

Na kraju je turnir osvojila ekipa AG Kluba koju čine igrači košarkaškog kluba Kakanj: Muflizović, Dedić, Ćurevac i bivši kapietn ovog kluba Hadžić. Drugo mjesto pripalo je ekipi Aluplastik iz Živinica, dok su kao treći završili momci iz ekipe Grad Zenica.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbjeđene su novčane nagrade u iznosu od 800, 500 i 300 KM. 

Turnir do 18 godina je ranije završen. U ovoj kategoriji prvo mjesto je pripalo ekipi Team 10, drugi su bili Madd Boysi, dok je treće mjesto osvojila ekipa Momci s poligona. Sve tri ekipe su iz Kaknja.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u