KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Adi Zahiragić novo pojačanje košarkaša Kaknja

23.08.2017. - Dosadašnji playmaker Sparsa, dvadesetdvogodišnji Adi Zahiragić, potpisao je jednogodišnji ugovor i priključit će se pripremama košarkaša Kaknja koje su zakazne za petak, 25. augusta 2017. godine, u 10 sati

adi_zahiragic

Nakon povratka Nermina Buze i angažmana Danila Negovanovića i Nebojše Pavlovića, vodstvo Košarkaškog kluba Kakanj uspjelo je postići dogovor i s novim reprezentativcem Adijem Zahiragićem, koji je zajedno sa ostalim Vujoševićevim izabranicima, sjajnim igrama u pretkvalifikacijama izborio plasman u kvalifikacije za Mundobasket 2019. godine.

Adi Zahiragić (24.2.1995.) četiri sezone bio je standardni prvotimac KK Spars Sarajevo i sigurno spada među najbolje playmakere u bh. košarkaškoj eliti i bit će dostojna zamjena Vojinu Svilaru koji je odmah po završetku protekle sezone napustio redove Kaknja.

Na prozivci će se pojaviti i mladi Ernest Mešinović (1997), ponajbolji igrač zeničkog Čelika, s kojim je potpisan višegodišnji ugovor jer je po mišljenju trenera Josipa Pandže veliki potencijal. Mešinović igra na pozicijama 4 i 5 i bio je u širem popisu U-20 reprezentacije BiH prošle godine.

Nije isključeno da se ovoj petorici novajlija već na prvom treningu pridruže još dva-tri nova igrača s kojima su pregovori u završnoj fazi.

Doći će do promjena i u stručnom štabu. Naime, umjesto dosadašnjeg kondicionog trenera Elvira Zametice angažiran je Mirza Demir, koji će raditi na kondicionoj pripremi naših košarkaša.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u