KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Adam Mirković novi košarkaš Kaknja

28.11.2017. - Košarkaši klub Kakanj angažirao je srbijanskog internacionalca koji će biti adekvatna zamjena za Željka Palavru koji je protiv Slobode zadobio težu ozljedu i bit će duže vrijeme odsutan

adammirkovicigra

Nakon Milivoja Božovića, koji se pokazao kao veliko pojačanje, rukovodstvo Kaknja angažiralo je još jednog srbijanskog internacionalca. Riječ je Adamu Mirkoviću (13.novembar 1991. Gornji Milanovac, 199 cm), koji ima respektabilnu karijeru,a posljednju sezonu je proveo u makedonskom prvoigašu Feni Industries, iz kojeg je došao u redove Kaknja.

- Adam Mirković igra na poziciji tri i četiri i pokušat će nadoknaditi izostanak ozlijeđenog Željka Palavre koji je zadobio težu povredu. Došao je potpuno spreman jer je bio u punom pogonu i dobrom trenažnom procesu u makedonskoj ekipi Feni Industries. Fizički je maksimalno spreman , što nam je i bio jedan od preduvjeta za njegov angažman. Nadam se da će se brzo uklopiti u naš sistem igre i biti pravo pojačanje. Debitirat će već u subotu u Kaknju protiv Bošnjaka, rekao nam je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Adam Mirković svoje bogato igračko iskustvo stekao je igranjem u srbijanskim prvoligašima Takovu (Gornji Milanovac), Radničkom 034 iz Kragujevca, Jagodini (Jagodina) i Tamišu iz Pančeva, te u Arau (Švajcarska), Garonne ASPTT Basket (Francuska) i Feni Industries (Makedonija) i nema sumnje da će biti od velike pomoći našim košarkašima u borbi za plasman u Ligu šest.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u