KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Upozorenje za vozače iz kakanjskog Doma zdravlja

08.01.2016. - U krugu Doma zdravlja vozači nepropisno parkiraju vozila, ugrožavaju pješake i blokiraju pružanje medicinskih usluga

parkingzdravljePunto blokirao prolaz i parkiran na na mjestu zabrane, a Pasat zauzeo dva parking mjesta/Foto: Dom zdravlja

Pacijenti i medicinsko osoblje u Domu zdravlja Kakanj svakodnevno su izloženi neodgovornom i nezakonitom ponašanju jednog broja vozača koji automobilima dolaze da bi obavili neku od usluga u ovoj ustanovi.Tim povodom iz Doma zdravlja mole i upozoravaju vozače da prilikom parkiranja koriste samo obilježena parking mjesta.

Pojava nepropisnog parkiranja pojačana je bez obziora što je nedavno proširen i asfaltiran parking prostor oko JU “Dom zdravlja” Kakanj. Nesavjesni vozači parkiraju svoje automobile na mjestima  koja nisu predviđena za parkiranje, te na taj način sprječavaju prolaz sanitetskih vozila. Ima nepravilnog parkiranja vozila na označenom parking prostoru, tako da se jednim vozilom onemogući parkiranje za još dva vozila.

Molimo sve vozače da prilikom posjete JU “Dom zdravlja” Kakanj svoje automobile parkiraju propisno i na uredno označenim mjestima, apeluju iz Doma zdravlja, koja su vidno obilježena vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

U protivnom iz Doma zdravlja kažu da će biti prinuđeni prijaviti nepropisno parkiranje i pozvati relevantne institucije odgovorne za poduzimanje sankcija u skladu sa saobraćajnim propisima.

Pogledaj više o: Dom zdravlja Kakanj

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u