KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Radionica Poruke sa kamene

14.04.2016. - U dvorištu Gradske biblioteke i KSC Kakanj na kamenim pločama učenici Gimanazije i Tehničke škole, u organizaciji Gradske biblioteke ispisuju poruke u kamenu

U dvorištui Gradske biblioteke i KSC Kakanj, jutros u devet sati počela je završna radionica projekta „Poruke sa kamena 4“. Interesantno i poučno zamišljen projekat animirao je mlade ljude da na kamenim pločama ispisuje poruke kao što su naši preci ostavljali zapise na stećcima. Upravo, na takvom mjestu, gdje su izloženi neki od kakanjskih stećaka, učenici klesarskim alatom ovaj dan ispisuju svoje poruke za budućnost. Radionica je otvorena za javnost te iz Gradske biblioteke pozivaju građane da dođu i pogledaju kako i šta rade učenici dvije srednje šole: tehničke „Kemal Kapetanović“ i Gimnazije „Muhsin Rizvić“. Poruke u kamenu biće ispisane danas do 15,00 sati, kada će biti prezentirane javnosti.
Kao mentori sa polaznicima projekta rade profesori likovne kulture i filozofije, Alen Džindo i Adis Bešić.

Učenici iz Gimnazije „Muhsin Rizvić“ koji učestvuju u projektu: Ajla Bešić, Nejra Fejzović, Amila Hadžić, Hana Silajdžija,Ajla Tuka, Harun Sokolović, Jusuf Spahić, Dženeta Fejzović, Dinko Avdispahić, Armin Begovac, Semir Sikira, Eladar Goralija, Samed Škulj, Ejub Veispahić, Sdabina Omerović i Ajla Begić.

Učenici iz Srednje tehničke škole "Kemal Kapetanović", koji učestvuju u projektu: Hamez Brkić,Denis Huskić, Evelin Kadrić, Neira Gorak, Dženita Banjić, Nejra Duranović, Mirnes Ćosić, Belmin Šljivo, Faris Škulj, Adnan Hodžić i Faris Strika.

U slučaju kiše radionica će biti nastavljena u zgradi Biblioteke.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u