KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Prvi zajednički defile kakanjskih maturanata

06.06.2019. - Ukupno 356 maturanata kakanjskih srednjih škola, u pratnji Rudarske glazbe prodefilovalo gradskim ulicamaMaturanti, njihovi profesori, direktori škola, okupili su se ispred Sportske dvorane, u neposrednoj blizini svih kaknjskih srednjih škola. Formirali su impoznatnu kolonu, u kojoj su veselo i razdragano krenuli u prvi zajednički defile kakanjskih maturanata. Na čelu kolone, u kojoj se našla, reklo bi se „bezbrižna mladost“ bio je orkestar Rudarske glazbe.

adnaramicUčenica generacije Srednje mješovite škole Kakanj, Adna Ramić

Uz izvođenje prikladnih muzičkih numera za što skladniji i radosniji korak svakog maturanta Rudarska glazba je dala poseban pečat ovom događaju. U defileu je učestvovalo 140 maturanata Srednje mješovite škole, 131 iz Tehničke škole "Kemal Kapetanović" i 85 maturanata iz Gimnazije.

adnanhadzicUčenik generacije Srednje tehničke škole "Kemal Kapetanović", Adnan Hadžić

Prije defilea, o školskim danima, sa pozornice ispred Sportske dvorane, svojim vršnjacima, profesorima, dirktorima škola i Načelniku Općine Kakanj, obratili su se predstavnici maturanata iz svih škola. Nadahnuto su o školskim danima i ulasku u novo životno doba, govorili: Omer Haračić (Srednja mješovita škola „Kakanj“), Nejra Duranović (Tehnička škola „Kemal Kapetanović“) i Lejla Alajbegović (Gimnazija „Muhsin Rizvić“)

rajzaselimoviocUčenica generacije gimnzije "Muhsin Rizvić", Rajza Selimović

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, iskoristio je ovu priliku i učenicima generacije dodjelio posebne poklone.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u