KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Prvi poraz odbojkašica Kaknja

25.11.2018. - Nakon šest uzastopnih pobjeda, odbojkašice Kaknja poražene u tajbreku (3:2) na gostovanju u Gračanici, ali su i pored poraza zadržale vodeću poziciju sa tri boda prednosti ispred glavnog konkurenta, ekipe Bihaća

ŽOK Kakanj

Svakoj seriji dođe kraj, pa i odbojkašicama Kaknja koje su neočekivano poražene na gostovanju u Gračanici. Izabranice trenera Fazlića dva puta su bile u vodstvu, ali su poklekle u tajbreku i osvojile samo jedan bod. Prvi set naše odbojkašice riješile su u svoju korist (25:23), ali domaće su  izjednačile identičnim rezultatom. U trećem setu igračice Kaknja bile su daleko uspješnije(25:21) i ponovo stekle prednost, ali su poklekle u četvrtom setu koji su izgubile rezultatom 25:23. Pitanje pobjednika ove izuzetno borbene i neizvjesne utakmice riješeno je u tajbreku (15:12) u koje su više snage i bolju koncetraciju ispoljile domaće igračice i  s(p)retno došle do pobjede i  dva boda.

Salih Fazlić, trener odbojkašica Kaknja nije zadovoljan igrom svojih igračica, koje su ispoljile dosta oscilacija i pogrešaka, koje su ih koštale prvog poraza. 

-Vrlo loše smo odigrali ovu utakmicu. Imali smo dosta pogrešaka, posebno kod servisa,tako da smo tijesno izgubili. Bez obzira na ovaj  poraz, ostajemo i dalje prvi na tabeli  sa 3 boda ispred ekipe ŽOK“ Bihać“. Sljedeće kolo igramo u Srebreniku i nadamo se boljem rezultatu, izjavio je za naš portal  trener kakanjskih odbojkašica Salih Fazlić.

ŽOK“Gračanica Fortex“- ŽOK „Kakanj“ 3:2

Sportska dvorana u Gračanici. Gledalaca 150.Sudije; Amela Jašić i Amina Imamović.Utakmica 7.kola Superlige Federacije BiH.Rezultat 3:2, po setovima;23:25, 25:23, 21:25, 25:23,15:12.

ŽOK „GRAČANICA FOREX:Jukan, Močić, Nukičić, Sinanović, Kovačević, Karahmet, Kamarić, Imširović, Hasanbašić, Hadžić.Trener:Hasanbašić.

ŽOK „KAKANJ“: Čaluk, Alajbegović, Zukić, Ganić, Ad.Neimarlija, Neimarlija, Imamović, Jašarspahić, Lepić, Topalović. Trener:Salih Fazlić.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u